Artur Nijakowski

Szef kuchni z dwudziestoletnim doświadczeniem, które zdobywał w wielu miejscach, w tym w restauracji Senses. Swoje umiejętności rozwijał w kilku restauracjach na terenie całego kraju, odbywając staże oraz biorąc udział w licznych kursach. Absolwent wielu szkoleń i targów branżowych, m.in.: Akademii Czekolady Callebaut w Łodzi (desery talerzowe, mono porcje, torty i tarty, inspiracje wielkanocne, podstawy pracy z czekoladą), Akademii Barima, Akademii Barbara luijckx (podstawy pracy z czekoladą, ciasta i torty, desery talerzowe i monoporcje) oraz Master Martini (praliny, torty i monoporcje)

W 2016 roku zdobył 3 miejsce w mistrzostwach Polski w przygotowywaniu deseru talerzowego.
Pasjonat cukiernictwa, zwłaszcza w zakresie cukiernictwa nowoczesnego i czekolady, którą kocha.