Łukasz Terlikowski

Pomysłodawca i twórca całego projektu Culinary Solutions, szef kuchni, trener kulinarny, znawca kuchni dolnośląskiej, europejskiej, azjatyckiej, bliskowschodniej oraz makrobiotycznej. Propagator przemyślanego podejścia do gotowania i odżywiania jako profilaktyki prozdrowotnej. Wyznawca myśli: „Jesteśmy tym, co jemy”. Po 12 latach zbierania doświadczenia w renomowanych restauracjach we Wrocławiu oraz Anglii, w tym przez ponad 7 lat jako szef kuchni, otworzył własny projekt kulinarny, jakim jest Studio Culinary Solutions, w ramach którego funkcjonuje restauracja Slow Food Bistro z kuchnią autorską oraz szkołą gotowania, w której do tej pory zrealizował ponad 300 szkoleń kulinarnych. Szkolenia realizuje dla wielu grup odbiorców: osoby prywatne, firmy ogólnie, podmioty z branży HoReCa. Do częstych należą szkolenia prowadzone w języku angielskim z racji międzynarodowych klientów – pracowników lub gości międzynarodowych korporacji prowadzących swoją działalność w bliższej lub dalszej okolicy, ale też i turystów kulinarnych, którzy docierają tu z różnych stron świata.

Jego doświadczenia szkoleniowe zwiększają również serie szkoleń dla podmiotów zewnętrznych, m.in. realizatorów projektów unijnych, czy szkolenia dla jednostek wojskowych Wojska Polskiego, realizowane w ramach zamówień publicznych.

Studio kulinarne jest również miejscem, w którym Łukasz Terlikowski realizuje programy z zakresu zdrowego żywienia, skierowane do szkół i przedszkoli oraz osób dorosłych, w szczególności rodziców dzieci w wieku szkolnym i przedszkolnym.