Piotr Domański

Został przyjęty w poczet członków Polskiej Akademii Sztuki Kulinarnej za propagowanie kuchni polskiej. Zawodowo szef kuchni restauracji Grass, w której wykorzystuje regionalne produkty serwując polskie i europejskie dania. Doświadczenie w gastronomii zdobywał od najmłodszych lat w wielu restauracjach i hotelach w Polsce oraz za granicą. Miłośnik ziemi warmińskiej i dań kuchni staropolskiej. Cechuje go upór w dążeniu do celu, a jego kuchnia jest dojrzała i logiczna. Prowadzi eventy kulinarne, festyny dla dzieci ze szkół podstawowych i warsztaty w ośrodkach dla trudnej młodzieży, aby zainspirować ją do zdobywania wiedzy. Nie boi się nowych wyzwań, tworzy nowe dania i każda potrawa, zanim pojawi się w karcie i na talerzach gości, przechodzi długą drogę pod jego bacznym okiem. To, co robi sprawia mu ogromną radość. Jest autorem przepisów kulinarnych w książkach i branżowych czasopismach. Człowiek skromny, choć jego pasja zasługuje na podziw. Występuje w TVP 3 jako ekspert kulinarny. Laureat I nagrody w Gdańsku w konkursie Kucharz Roku 2017. Prywatnie szczęśliwy mąż i opiekun domowego ogniska.