Piotr Smoleński

Przyrządzanie potraw zawsze sprawiało mu ogromną przyjemność, więc postanowił podążyć za swoją pasją, która z czasem stała się sposobem na życie.

Od kilkunastu lat pracuje jako Szef Kuchni lub zastępca w renomowanych restauracjach hotelowych, gdzie poznawał nowe techniki, tworzył nowatorskie dania i nauczył się rozwiązywania wielu problematycznych sytuacji. Swoją wiedzę pogłębiał ucząc się w akademiach najlepszych szefów kuchni, takich jak Kurt Scheller czy Jean Boss.
Duże znaczenie dla jego rozwoju miała możliwość pracy z kolegami po fachu, wyśmienitymi kucharzami oraz ciągła chęć rozwijania się i pogłębiania wiedzy.
Poza perfekcyjnym smakiem wykonywanych przez niego potraw, priorytetem jest także prezentacja dań.
W końcu „je się oczami”.

Chcąc dzielić się swoją wiedzą i doświadczeniami z innymi, poszedł nieco inną drogą. Teraz on szkoli kulinarnie tych, którzy tego potrzebują, spełniając się w tym, co robi.