Paweł Pyra

Jako Szef kuchni w wielu prestiżowych hotelach i restauracjach oraz członek Klubu Szefów Kuchni czuje się w swoim działaniu bardzo mocny co pozwala na dzielenie się swoją wiedzą .
Zawsze wiedział co chce robić w życiu i zawsze wiązało się to z gotowaniem, Paweł stara się codziennie podnosić swoją wiedzę tak, aby jego pasja nigdy nie stała się monotonna dlatego wpiera nowe obiekty Hotelowe swoja wiedzą , projekty kulinarne takie jak działanie na rzecz Klubu Szefów kuchni , projektu Pop Up Transatlantyk
W 2002 roku rozpoczął naukę w Zespole Szkół Gastronomicznych w Tychach. Pierwsze zawodowe kroki w kuchni stawiał w jednej z prywatnych restauracji w Bielsku Białej, gdzie zaraz po ukończeniu szkoły został kucharzem.
Następnym etapem w podróży kulinarnej był Szczyrk, Warszawa, Kołobrzeg , Kudowa Zdrój, między czasie Szkolenie we Francji które miało duży wpływ na dalszy rozwój . Te lata upłynęły na ciągłej nauce i podnoszeniu zawodowych kwalifikacji.
W międzyczasie brał udział w wielu konkursach kulinarnych, podróżach kulinarnych . Zdobyta wiedza pozwoliła mu podjąć wyzwanie na stanowisku Szefa Kuchni w Columna Medica**** Centrum rehabilitacji & Spa, Partnera Medycznego Polskiego Komitetu Olimpijskiego. Praca w tym wspaniałym obiekcie uczyniła zaszczyt bycia gospodarzem Wielkiego Finału pierwszej edycji konkursu BlogerChef. 

Następnie doświadczenie zdobywał w Hotelu Poziom 511**** Design Hotel & SPA w Podzamczu, Hotel St. Bruno**** w Giżycku, gdzie rozwijał się i podnosił swoje kompetencje zawodowe.
Obecnie pracuje w Hotelu Fabryka Wełny****, gdzie kreuje nowe przepisy, wspiera pokazy i warsztaty kulinarne, obecnie nowy trener w Firmie PHRS.