Absolwent bydgoskiego Z.S.G. o profilu kelner-bufetowy. Szlif kelnerski zdobywał w kawiarni Włoskiej „Ice cafe CIPRIAN” Niemcy (Hamburg), w którym poznał sztukę obsługi gości, przygotowania kaw, deserów. Pracował jako barista w kawiarni „Caffe Zetka”. Brał udział w eliminacjach do Mistrzostw Polski Baristów 2007r. Kolejne doświadczenia zawodowe zdobywał w Klubie „Buena Vista” , „Cukiernia Sowa” , Klub „AWANGARDA” w Bydgoszczy
Absolwent kilku szkoleń technicznych: „MK cafe” Poznań 2008 r., Szkolenie Laboratorium Espresso ADESSO, „teoria ekstrakcji espresso” oraz:
Uczestnictwo w Ogólnopolskim Konkursie Baristów GASTRO-TECH 2008r.,
Finał Mistrzostw Coffe in Good Spirits 2009r. Warszawa,
Półfinał konkursu ogólnopolskiego „Finlandia Vodka Cup” 2009r.,
Szkolenie Akademia Espresso z zakresu Cup tasting 2010r.,
Eliminacje Mistrzostw Polski Barista 2010r. Warszawa,
Szkolenie produktowe Tequila prowadzone Rubena Aceves Vidrio Brown-Forman 2010r., Szkolenie experto De Ron BACARDI, Historia i technika przygotowania Koktajli oraz zastosowanie Rumu w Miksologi 2011r.,
Finał ogólnopolskiego konkursu Finlandia Vodka Cup 2013r.,
Szkolenia „BAR SCHOOL” z zakresu produkcji własnej syropów, musów, maceracja naturalna alkoholi,
Szkolenie „Kita Koguta” z zakresu wpływu technik przygotowania koktajli na wydobycie smaku, recykling i całkowite zużycie produktów.
Kawa i techniki zaparzania to jego pasja, w pracy i w domu. Poświęcił im wiele uwagi i energii. Udowadnia także, że alkohol to nie tylko dno butelki, ale również szukanie i odkrywanie smaku.