Maciej Grubman

Chef cateringu BBQ Polska, zdobywca tytułu mistrza świata w konkursie Jack Daniel’s World Championship Invitational Barbecue. Uznawany na polskim rynku gastronomicznym za najlepszego specjalistę w przyrządzaniu dań metodą BBQ. Jest twórcą marki BBQ Polska, która specjalizuje się w cateringu potraw z grilla metodą BBQ, polegającą na pieczeniu mięsa, dziczyzny, drobiu, ryb i dużej gamy wyrobów mięsnych w gorącym dymie, w specjalnych lokomotywach nazywanych „kolosami” – smoke’rami. Dla potrzeb swojej firmy wszystkie smokery, które posiada, zaprojektował samodzielnie tworząc tym sposobem idealne urządzenia do pracy przy cateringach, nawet na kilkanaście tysięcy osób.

Jest również właścicielem Irish Pub Galway w Rzeszowie, w którym jako szef kuchni serwuje swoim Gościom m.in. autorskie słynne żeberka oraz steki, tworząc tym samym nowy trend w polskiej gastronomii-kuchnie pubową.
Człowiek ciekawy świata, uczący się kuchni na postawie obserwacji i licznych podróży oraz własnego, bardzo wymagającego smaku.
Z uporem maniaka dopracowuje do perfekcji serwowane przez siebie dania. Z wielką nienawiścią podchodzi do jakichkolwiek „ulepszaczy” i chemii w kuchni. Jest zwolennikiem naturalnego i nieoszukanego smaku potraw, dlatego jedyne przyprawy, jakie używa to zioła. Maciej to również jeden z najlepszych szkoleniowców z dziedziny wołowiny. Ma za sobą liczne pokazy zarówno dla swoich gości, jak również dla kucharzy, podczas których „zaraża” uczestników pasją do gotowania.

Jest osobą nieustannie czynną zawodowo. Nie osiada na laurach, cały czas pracuje nad poszerzaniem swojej działalności cateringowej, pubowej oraz szkoleniowej. Nigdy nie brakuje mu zapału oraz chęci, a tym samym swoją charyzmą motywuje do działania współpracowników. Wspaniały nauczyciel, mentor, szef kuchni.