Jego doświadczenie to kilkanaście lat pracy w gastronomii na różnych stanowiskach, w różnych restauracjach i hotelach. Tematyką winiarską zauroczył się 10 lat temu. Od tamtej pory stale pogłębia swoją wiedzę poprzez niezliczoną ilość seminariów, szkoleń, degustacji.
W 2009 roku wstąpił do Stowarzyszenia Sommelierów Polskich, dzięki czemu ma możliwość uczenia się od najlepszych. Przeszedł przez wszystkie szczeble rozwoju, aby ostatecznie zapracować na tytuł Sommeliera Rzeczywistego SSP (2016).
Swoje doświadczenie przekazuje organizując własne szkolenia, które odbywają się w sposób nieszablonowy i zrozumiały. Taka forma zdobyła uznanie wielu uczestników.
Jedną z jego wielkich pasji są kuchnie świata. Dzięki wiedzy, którą nieustannie zdobywa w tym kierunku, potrafi doskonale dobrać wino do potraw. Między innymi tę umiejętność przekazuje podczas swoich szkoleń.
Jak sam mówi, największą przyjemność sprawia mu widok zadowolonych osób, które uczestniczyły w jego szkoleniach.